برای خدمت‌رسانی بهتر، لطفا وارد سایت شوید >

یکی از جرایم حدی در فقه اسلامی و قوانین کیفری ایران است که به معنای نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگری است.

تعریف قذف:
قذف زمانی محقق می‌شود که شخصی به طور مستقیم و صریح به فرد دیگری نسبت زنا (ارتکاب به رابطه جنسی غیرشرعی و خارج از ازدواج) یا لواط (ارتکاب به رابطه جنسی بین دو مرد) بدهد، هرچند آن شخص مرده باشد.
(بر خلاف توهین به اشخاص مرده که مشمول جرم توهین نمی گردد)

شرایط تحقق قذف:
۱. صراحت در نسبت دادن : قذف باید به صورت صریح و بدون ابهام باشد. به عبارت دیگر، نسبت‌دهنده باید به وضوح و روشنی شخص دیگر را به زنا یا لواط متهم کند. اگر این نسبت به صورت مبهم یا غیرمستقیم باشد، قذف محقق نمی شود.

۲.آگاهی قاذف : قذف کننده باید نسبت به معنای لفظ آگاه باشد و قصد انتساب داشته باشد، گرچه قذف شونده در حین قذف از مفاد آن آگاه نباشد.

۳.قذف نوشتاری : قذف از طریق نوشتار و فضای مجازی و پیامک محقق می گردد.

۴.قذف مادر : هرگاه کسی به فرزند خود بگوید توفرزند من نیستی و یا به فرزند دیگری بگوید تو فرزند پدرت نیستی قذف مادر وی محسوب می شود.

مجازات قذف:
مجازات قذف هشتاد ضربه شلاق است. این مجازات جزء حدود است، به این معنا که در شرع اسلام تعیین شده و قاضی نمی‌تواند آن را تغییر دهد یا تخفیف دهد. مجازات قذف در صورتی اعمال می‌شود که شرایط لازم برای تحقق این جرم فراهم باشد.

شرایط قذف شونده:
قذف شونده در هنگام قذف باید
۱.مسلمان
۲.عاقل
۳.بالغ
۴.معین
۵.غیر متظاهر به زنا یا لواط باشد.

*غیر از مورد آخر قذف کننده مجازات ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری را به عنوان مجازات خواهد داشت.

اثرات اجتماعی قذف:
قذف علاوه بر مجازات شرعی و قانونی، تأثیرات اجتماعی و روانی زیادی بر زندگی فرد متهم و متهم‌کننده دارد. این اتهام می‌تواند به طور جدی حیثیت و اعتبار فرد متهم را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به مشکلات خانوادگی، اجتماعی و شغلی برای او شود. به همین دلیل، قانون و شرع اسلام به شدت بر روی جلوگیری از قذف و حفظ حرمت و آبروی افراد تأکید دارند.

به نظر شما نسبت دادن مساحقه (رابطه جنسی زن با زن) به دیگری شامل کدام جرم می شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 15 =